U bent hier

Mary Chaplin

Mary Chaplin is een professionele kunstschilder. Ze woont en werkt in het prachtige dorp Wailly, ten zuiden van Amiens, dichtgelegen bij Vallée de Selle. Haar studio is omringt door de natuur, omgeven door bomen, vijvers en een groene oase.

Haar werk is een combinatie van Monet en een vleugje van Joan Mitchell. Schilderijen die impressionisme en abstractie uitstralen. Door de jaren heen heeft ze haar liefde gevonden in het licht en de natuur. 

Haar werk.

Chaplin heeft haar werk opgedeeld in 3 delen; waterreflecties, abstract impressionisme en meer impressie. 

Waterreflecties is een deel van haar figuratief werk die voornamelijk rust, energie en sensualiteit uitstralen. Het fundamenteert zo dicht mogelijk bij de natuur.

Abstract impressionisme vertelt hoe Chaplin de emoties die ze uit haar tuin haalt op doek probeert te brengen. 

Meer expressionisme zijn kunstwerken van plaatsen waar Mary Chaplin van hield en de nood had dit op doek te zetten, dit uitgedrukt in verschillende technieken (pastel, olie, ...).

“Avez-vous déjà observé une chenille qui grimpe sur une feuille, s'agrippe à son extrémité, se tortille dans les airs, cherchant quelque chose à atteindre? C'est comme moi, j'essaie de trouver quelque chose qui soit au-delà de l'endroit que je foule…”

vrijdag, 29 mei, 2020 - 10:00 to zaterdag, 17 oktober, 2020 - 19:59